I would be proud if my crafts should become your sourse of inspiration some time - I would also appreciate if you link
back to my blog as your source of inspiration :o) Thanks LeKa

tirsdag 30. juni 2009

Dette holder jeg på med i dag :o)

Her har jeg lagt utover blokkene til Drammens Teppet. Har hatt selskap med disse blokkene i omtrent 2,5 år, litt vemodig uten boksen med blokkene som skulle med på tur. Nå må jeg finne ett annet "ta med" prosjekt".
Lurer du på hvorfor jeg kaller det for Drammens Teppet ?
For ca 3 år siden hadde Drammen Quiltelag ett tilsvarende teppe til utlodding. Jeg kjøpte lodd, men vant desverre ikke. Måtte jo sy ett selv, ikke sant ?
Quiltehilsen fra Lena Karen

søndag 28. juni 2009

Kompassrose

Da er puten med kompassrosen ferdig. Denne ble jeg selv fornøyd med, og det ble vist samboeren også - den vil jeg ha, hørte jeg mens jeg sydde lukkekant. En slik forespørsel må nesten bare etterfølges. Det var koseligt å høre !!! Baksiden med gliddelås.

Stoffet bak, med skyer - passet ikke det fint ?
Ha en riktig fin søndagskveld og start på ny uke!
Quiltehilsen LeKa :o)

lørdag 27. juni 2009

Giveaway hos Stofftausa !

Denne flotte syboksen kan bli din, ta en tur innom Laila's blogg og legg igjen en kommentar - så er du med i trekkningen. Den er jo utrolig flott, er den ikke ?


Endelig er det ordentlig sommer! Vi vanner og vanner, men alikevell er plenen nesten gul......

Ønsker dere en riktig God lørdagskveld ! Kos dere godt alle sammen :o)

fredag 26. juni 2009

Se her !

Hvordan er det overhode mulig å sy denne, tråkle den også glemme den ?? Og ikke nok med det! Ser du posen som ligger oppe i venstre hjørne ?
Det er ferdig skjærte biter til 4 blokker lik kompassrosen på bilde.
Kompassrosen på bilde skal bli putetrekk, har jeg tenkt.

Quiltehilsen fra LeKa :o)

torsdag 25. juni 2009

Noe ligger på lur.....

....og venter. Jeg tror det kan være en innrømmelse eller to - men jeg er ikke der enda, at jeg frivillig innrømmer det :o)
Først vil jeg vise dere en quilt som betyr ganske mye for meg. Jeg beklager kvaliteten på bilde, det er nok tatt med min forrige mob.tlf. Mønsteret er fra Jan Mullin og ble kjøpt i australia av en god venninde Lill. Hele mønsteret består av ett bilde med tre blomster, og er sammensatt av flere kjente mønster fra samme designer. Men, Lill kom hjem fra Australia og jeg fikk den ene blomsten, Annelise fikk blomst nr 2 og selv beholdt hun blomst nr 3. Vi møttes ett par ganger og sammarbeidet med å sy tre nesten like quilt. Det var så utrolig koseligt, og hver gang jeg ser denne quilten så tenker jeg på vennskap :o)


Jada, så tilbake til hva som skulle innrømmes. Det får blir opp til dere å bedømme - saken er at jeg letet etter Jule-Baltemore-toppen som ikke har fått applikasjon på kanten - enda. Og da fant jeg dette :
Og denne, needle turn . . .
Og dette er en ferdig stoff pakke til spisebrikker med snømenn, AnnAKa mønster. . ..tror jeg.

Joda, jeg fant ett par ting til som jeg skal vise dere senere. Jeg må ta de litt i puljer, for da slipper jeg å innrømme at jeg har for mye og at jeg ikke har oversikt eller kontroll på hverken påtenkte/påbegynte prosjekter eller tiden til å sy ALT som ligger på vent ;o)
Nå er det for varmt til å teke på noe som heltst med stoff og tråd.
Quiltehilsen LeKa i sola :o)

onsdag 24. juni 2009

Nanny Sharon's Picnic Quilt

Toppen til Nanny Sharon's Picnic Quilt er endelig ferdig! Jeg har tatt litt bredere kant en hva det står i mønsteret. Det skulle vært kutt 4,5 inch, men jeg har skåret kantene på 8,5 inch. Jeg liker brede kanter, men også er dette ett stoff jeg gjerne vil se mest mulig av - falt pladask for dette. Teppet måler nå ca. 168x195 cm/66x77 inch. Søte blomster og leeeekre stoffer. Jumm jumm
Mønsteret heter Nanny Sharon's Picnic Quilt og er desigenet av Rose Johnston.
Da gjenstår det å tråkle og quilte, men det skal jeg gjøre senere. Bakstykket vil vær i stoffer i samme serie - for dette er en quilt som skal brukes og syntes!
Her på Hønefoss er det sol og blå himmel, endelig er sommeren her - og jeg håper den blir her lenge. Det er nok å ta tak i både ute og inne :o)
Quiltehilsen LeKa


tirsdag 23. juni 2009

Lappemakeriet reåpnet i ny butikk

I går var jeg innom Lappemakeriet som har flyttet litt på butikke sin. Nå er de i den første bygningen du kommer til på høyre side, på Bærum Verk. Bilder fra butikken ser du på bloggen til Siv Hege.Begynte å gå tom for frysepappir, så jeg måtte ha en ny eske. Ett par flotte mønster er ikke å forrakte, ett blad og to stoffer til 70 kr. mtr. Kjøpte 2.5 mtr av det storblomstrette - fint til kant eller som bakstykke.
Quiltehilsen LeKa :o)

mandag 22. juni 2009

Gunn's Buggy Barn Quilt

Jeg har vært innom en god venninde i dag og sett på Buggy Barn Quilt. Gunn vil nok få teppet quiltet ute, men her er den nesten ferdige toppen. Er den ikke flott!
Gunn, tusen takk for at jeg fikk vise frem den flotte quilten din !
Quiltehilsen LeKa

Special Visitor Blog Award

I kveld fikk jeg denne flotte award'en fra Heidi. Tusen takk, Heidi! Bloggen hennes er virkelig verdt mange besøk...


Med denne AWARDen følger ingen forpliktelser, men det hadde vært hyggelig om du tok den med deg og la den på bloggen din. Du kan ha den for deg selv, eller gi den videre til en eller fem eller du kan vente med å sende den videre - det bestemmer du selv.Jeg velger såklart både å legge awarden i bloggen min og sender den videre til fem bloggere som betyr noe ekstra for meg:

Synnøvehttp://olavas.blogspot.com/
Ta i mot awarden som et tegn på at bloggen din betyr noe helt spesielt for meg - behold den selv, eller send videre. Det velger du! Gleder meg til å fortsette og følge bloggene deres!
Quiltehilsen fra LeKa :o)

En liten snar titt.

Her er en liten snar titt på Buggy Wheel som jeg syr sammen med Annelise. Har skåret og skåret på trekantpappir, og nå gjenstår det bare å rive av pappir og stryke bitene før vi kan begynne å sy blokker. Måtte bare legge opp bitene for å se hvordan det blir med stoffene våre. Tror det blir bra - gleder meg masse til neste gang vi møtes og begynner å sy blokkene :o)

Quiltehilsen LeKa

søndag 21. juni 2009

Vask av Quilt - trenger gode råd.

Jeg har en quilt som ble vasket i vaskemaskin på 40 grader, og den kom ut av vaskemaskinen og så ut som om det var brukt krympestoff. Teppet er vasket flere ganger tidligere, og da har det gått bra. Jeg forstår ikke hvorfor det ble som det ble - eneste jeg vet er at jeg brukte vaskepulver i stede for Milo. Bilde du ser her er ett av de får områdene som jeg klarte å strekke ut. Hvordan vasker du quilten din ??? Jeg har brukt ullvatt i teppet, men som jeg nevnte er teppet vasket flere ganger tidligere. Fortell meg gjerne hvordan du vasker quiltene dine, jeg trenger noen gode råd :o)
Ønsker dere fortsatt en fin søndag!
Quiltehilsen fra LeKa

lørdag 20. juni 2009

Enda flere quilt fra tidligere.

Jeg har noen små søte prosjekter som jeg gjerne vil vise dere. Dette er en liten kattepus som henger i gangen. Stoffet rundt kanten er ett av de fineste stoffene som jeg vet om. Bladkrans applikert med Needle turn. Liten duk.

Lite veggbilde, med en liten bie og øyenstikker. Håper dere ser dem, kanskje ikke best kvalitet på bilde - beklager det.

Håndquiltet teppe til katten min - Puselusken.

Ønsker dere en riktig fin lørdag.
Quiltehilsen fra LeKa :o)

fredag 19. juni 2009

Award :o)

Fra Grethe har jeg fått denne koselige awarden - er dem ikke fine, disse to gutta på awarden?

Videre skal vi sende en rose til åtte gode bloggvenner
og ønske dem en flott dag - det synes jeg var flotte ord for en AWARD. Jeg vil gjerne gi denne awarden videre til åtte FLOTTE BLOGGER satt i alfabetisk rekkefølge:

Annesquiltekammer
Lappetussa
Lindashus
Litamora
Maritabk
Meretesquiltestue
OlavasVerden
Tingelingeling

Disse åtte bloggene er fulle av innspirasjon og er koselige å besøke, ta en tur innom så ser du selv :o)

torsdag 18. juni 2009

Sypause :o)

Jeg har tatt meg ett par timers pause fra livet utenfor syrommet. Skulle ryddet litt mere oppe i 2 etg, men jeg vil heller sy. Holder på med Nanny Sharon's Picnic Quilt designet av Rose Johnston. Stoffene er bare helt nydelige ! Det skal komme litt gitterverk, men må bare vise dere stoffene.
Holder også på med å skjære trekanter fra trekantpappir, som skal bli til Buggy Wheel.


Blokk nr fem i Autum Hause er også kommet i hus, men den må vente til uken.
Quiltehilsen fra LeKa

onsdag 17. juni 2009

Quilt fra tidligere

Jeg har igjen vært i bunken med ferdige quilt, først ute er Velkommen kattene, de henger trofast i gangen og ønsker alle som kommer på besøk Velkommen. Mønsteret er AnnAKa. Blomst i blomsterpotte mønster etter Lise Bergene.

Hjerte teppe som er karftig innspirert etter Lise Bergene, men mitt eget design.


Quiltehilsen fra LeKa :o)

Min andre hobby . . .ikke quilt.

Jeg bare MÅ viser dere min andre hobbby som jeg har i tillegg til quiltingen. Dette en hobby som jeg har felles med samboeren og er litt mere sesongbetont. Det er trivelig å ha en felles innteresse med den man deler adresse med :o) Vår felles hobby er denne lille skjønnheten her:
Corvette StingRay 1970 mod. 350 sid V8 med 340 hp.

Vetten har gått på veiene i Pennsylvania - tenk å kjøre rundt på bygda i USA fra quiltebutikk til quiltebutikk med denne. Det hadde vært noe, det :o)
LeKa

mandag 15. juni 2009

Jeg fant en SKATT på loftet.

Tittelen ble SÅ mye bedre med en skatt på loftet, en med en skatt i 2 etg. Saken et at jeg rydder i gamle ting for å pusse opp ett rom. I en sekk fant jeg gamle barneklær fra samboeren når han var liten, og muligens fra enda lenger før det. Og der i den samme sekken fant jeg dette fantastiske Pyntehånduken. Litt flekker og litt slitt her og der, men du verden så fint de er. Se de flotte detaljene.









Pyntehåndkleet er allerede strøket og hengt opp.
Er det ikke flott ???
Quiltehilsen fra en lykkelig skattejeger LeKa




Flanell

Jeg fikk spørsmål om flanellene var så fine som dem så ut - her er ett nytt og bedre bilde. Ferdig vasket og strøket, klar til bruk :o) Syd at dere ikke kan ta å kjenne på dem, de er utrolig myke og fluffy og deilige :o))
LeKa

søndag 14. juni 2009

Ånei, ikke nå igjen . . .

Her er ett bilde jeg tok i går av katten min Puselusken. Han er en Exotic Perser (korthåret perser) og er nå passert 14 år. Han er mammas hjertestein og pusongen min :o) Men, her er det som var> ÅNEI, ikke nå igjen . . . . var innom en uåpnet eske (etter flytting for ett par år siden) og fant dette flotte prosjektet som ble påbegynt for flere år siden. Har vist bare sydd den første blokka før det ble lagt bort - tror jeg manglet litt kunskap og utstyr til needle turn applikasjon.
Her er ett lite utvalg av blokker som jeg holder på med. Dette er "ta med i vesken" prosjektet mitt. Har 11 blokker igjen å sy knapphullsting rundt, og jeg mangler noen stichery sting som skal syes på. Tror det skulle bli totalt ha 34 blokker når de er ferdigsydde. Her er det bare Moda stoffer.

Kremt kremt, sammen med prosjektet nevnt litt ovenfor her, fant jeg disse to blokkene - tror de skulle være for å øve meg på needle turn.


Kan kanskje brukes til små brikker eller putetrekk.


Da må jeg få ønske dere alle en riktig fin søndag.
Quiltehilsen fra LeKa

lørdag 13. juni 2009

Ny pute

Stichery fra Jorbærstedets stichery klubb. Denne ble brodert for en stund siden, men så var jeg usikker på hvilken kant jeg skulle velge. På Olavsgård kjøpte jeg dette japanske stoffet som passer perfekt :o) Størrelsen er på 52x52 cm og innerputen er kjøpt på Ikea.
På baksiden har jeg brukt et japansk stoff som også passet kjempe fint. Glidelåser i metervare kom til nytte her.

Sjette blokken fra Bom A Christmas Wish fra Gail Pan Design er ferdig brodert.


Ha en fin lørdag :o)
Quiltehilsen fra LeKa


fredag 12. juni 2009

Sommer-avsluttning i Ringerike Quilteklubb

I går kveld var det sommer-avsluttinig i Ringerike Quilteklubb. Det var flott dekket på langbord med blomster og farverike duker. Vi var ca 30 damer som koste oss med å pille reker, skravle og le. Under kaffen ble det solgt lodd, og jeg var den heldige vinneren av (bare ferdige produkter) nakkevarmer, kule grytekluter og nytt skjærehjul. Jeg kan love dere at alle tre gevinstene kommer til å brukes til det er utslitt. Og stor takk til dere som har laget disse flotte givinstene !Postmannen min er alletiders! I går fikk jeg Amerika brev. Konvolutt full av de deiligste Moda stoffene - Cottom Blossom. Stoffene skal brukes til Nanny Sharon's Picnic Quilt. Mønstert fikk jeg fra Australia og er designet av Rose Johnson. Vil du se dette flotte teppe kan du ta en titt på bloggen til Anne Ida, som har sydd dette i litt varmere toner.


Og til sist, en ikke helt vellykket Muffins - men, det var nå slik den ble :o)

Nå skal jeg sy ! Sees senere :o)
Quiltehilsen fra LeKa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...