I would be proud if my crafts should become your sourse of inspiration some time - I would also appreciate if you link
back to my blog as your source of inspiration :o) Thanks LeKa

fredag 31. juli 2009

Love Letter Blokk nr. 1

Monster blokk nr. 1 er ferdig!!!!
Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle sy en blokk på 28,5x28,5 inch. Men, nå er det gjort - bare 8 blokker igjen........ jeg har tatt inn noen flere blå stoffer i blokken. Det var kun små biter med stoff i måneds abonemanget, og jeg ville ha stilkene i bias retning. Jeg vil bruke de samme stoffene til stilker i alle blokkene. Og jeg skal ha inn mere rødt i de neste blokkene. De tre store eplene skulle ha vært rødere. Stoffet som fulgte med var enda mere burgunder en dette.

Denne flotte awarden har jeg fått fra Heidi. Tusen tusen takk !!! Jeg velger å gi den videre til alle dere som er innom og leser bloggen min - dere gir meg så mye innpirasjon og glede -
Tusen hjertelig takk!

Da ønsker jeg dere alle en riktig fin fredagskveld !
Quiltehilsen LeKa :o)

torsdag 30. juli 2009

Google oversetter

Blogging er ett fantastisk fint verktøy for å bli kjent med andre quiltere. Jeg har fått to veldig gode venner i Chrispy og Ann som begge bruker Google oversetter for å lese norske blogger. Men noen ord er ikke like lette for Google å oversette, noe som både Chrispy og Ann har erfart.

Les om Chrispy's opplevelse: Her.

Les om Ann's opplevelse: Her.
Ann skriver i kommentarfeltet på forrige innslag:
Mønster = pattern.
Monster er et skremmende skapning på engelsk.

Her skal det først og fremst ryddes litt. Før det raser..........kan ikke ha det slik...........

Også skal jeg opp å forstrette å pusse opp soverom........

Quiltehilsen LeKa som svinger malerkost :o)

onsdag 29. juli 2009

Enda en utfordring....

Jeg skulle bare flytte på en eske, for å unngå ras..... der dukket denne opp. Føste blokken er i hverfall påbegynt :o) Quilten er ganske kul så den skal nok bli ferdig en dag. Fant også denne lille saken, 1 inch sekskanter. Vet ikke hva det skal bli eller hvorfor jeg begynte, tror kanskje det var stoffene jeg syns var fine.


Quiltehilsen LeKa:o)

tirsdag 28. juli 2009

Award :o)

Jeg er ydmyk, stolt og rørt!
Jeg har i dag fått denne awarden fra Annelise.
Og fra Siv Hege og Merete har jeg fått denne:


Disse award'ene gir jeg videre til:

http://cottonreelcapers.blogspot.com/

http://hildebjorg.blogspot.com/

http://trollogting.blogspot.com/

http://crispyquilts.blogspot.com/

Quiltehilsen fra LeKa :o)

Jeg syr og jeg syr ......

Jeg har en god del arbeid igjen før denne er ferdig. Noen flere dingser skal syes på og jeg må sy fast alle bladene. Det er ikke så ille å sy på stor blokk som jeg trodde før jeg begynte, men det tar lang tid å bli ferdig.Jeg har byttet ut mange av stoffen jeg fikk til denne blokken. De store røde ballene, er byttet, urnen og de blå stenglene og ett par av bladene etc. Det var dagens status fra meg.
Quiltehilsen LeKa :o)

mandag 27. juli 2009

Blogg Award

Denne flotte award'enhar jeg vært så heldig å motta fra Grethe og Heidi . 1000 - hjertelig takk :o)

Jeg sender denne award'en videre til følgende blogger:
Quiltehilsen fra LeKa :o)

søndag 26. juli 2009

Flyvende gjess

Jeg prøver å quilte på Flyvende Gjess, men ispirasjon er ikke der - ikke er jeg helt fornøyd med quiltingen heller...... syr heller litt på Love Letter, jeg :o) Men jeg skulle så gjerne hatt denne ferdig........
Har gjort ferdig mal til å applikere kurver, men klarer ikke å bestemme meg for hvilke stoffer jeg skal bruke. . . . . Jeg får sitte her og se litt mere på malen og boka, så kanskjer kommer jeg på noe veldig lurt..... Liker veldig godt farvene i boken, oker og orange, rødt og brunt.
Ha fortsatt en fin og kreativ søndag !
Quiltehilsen fra LeKa :o)

lørdag 25. juli 2009

Da er jeg i gang ....

Da er jeg i gang med å applikere på monster-blokken på Love Letter, som er hovedteppet i boken til Blackbird Designs - When the Cold Wind Blows. Denne blokken heter The Hedge Apple. Linjalen som ligger her er på 24,5 inch og fyrstikkesken blir nesten borte - her snakker vi virkelig om MONSTER blokk på 28.5 inch - en skikkelig utfordring for en som liker små blokker. Når jeg syr needleturn applikasjon syr jeg alltid med silketråd. Denne tråden brukes kun til håndsøm. Og jeg bruker lange tynne applikasjons-nåler fra Richard Hemming og Son. Å sy med silketråd og disse nålene, er det ingen motstand, og det er som å "sy i smør".
Også en liten godsak i postkassen -ny bok og 3-4 yard med muslin, men dette må bli ett prosjekt til vinteren.....
Da må jeg få ønske dere alle en riktig fin lørdag!
Quiltehilsen LeKa :o)

torsdag 23. juli 2009

Ferdig med Dansende Bjørner.

Så er jeg helt ferdig med Dansende Bjørner. Bamsene er sydd med needle turn og de ble sydd rundt år 2000 -2001. Teppet er blitt tatt frem og lagt tilbake mange ganger, men nå er det ENDELIG ferdig. Teppetes mål er på 140x188 cm (55x74 inch). Min gode venninde Chrispy spurte om teppet var til ett lite barn. Og her kommer svaret: Jeg har sydd teppet fordi det var morro å sy - jeg syr svært sjeldent tepper til bestemte formål, jeg syr fordi det er fint eller fordi jeg liker stoffene eller mønsteret :o)
Her er noen av bamsene, som alle er i Thimbelberrie's stoffer.



Merete har quiltet teppet.
Quiltehilsen fra LeKa :o))

onsdag 22. juli 2009

Dette holder jeg på med i dag :o)

Tusen takk for mange hyggelige og positive tilbakemeldinger på Unni's teppe :o)
Jeg har bestemt meg for å få unna prosjekter som er nesten ferdige.
Neste prosjekt som skal gjøres ferdig er disse Dansende Bamsene. Nå skal jeg rekke opp lukkekanten som var sydd på. Skal ha på samme lukke kant igjen, jeg var ikke fornøyd med jobben jeg hadde gjort - det hadde nok gått litt fort :o)
Ønsker dere en riktig fin dag! Håper dere har finere vær en hva vi har her, det regner og blåser og er ganske kalt. Minner mere om høst en sommer.
Quiltehilsen Leka :o)

tirsdag 21. juli 2009

En ferdig quilt - YES!!

Her er Pin Up bilde av Unni's quilt. Helt ferdig med lukkekant og alt :o) Teppets mål er på 154x188cm (60,5x74inch). Bilde er tatt ute på plen, men lyset var nok ikke det beste....Jammen er følelsen herlig god, med litt god samvittighet :o)
Ha en riktig fin dag!
Quiltehilsen LeKa ;o))

mandag 20. juli 2009

Flott tråd

Fra en god venninde har jeg fått denne tråden, hun mente det var tråd til Nordlandsbunad. Jeg vet ikke om det er bomull eller syntetisk eller silke - men, vakkre farver er det i hverfall. Noen som kan si litt mere om denne tråden og gjerne forslag til bruk :o) Ikke foreslå bunadsøm er du snill. . . . ha ha ha... jeg som har så mange prosjekter liggene skal IKKE begynne å sy bunad!
Fra Linda har jeg fått denne flotte awarden. Tusen, tusen hjertelig takk.

Først vil jeg sende !
Så videre til:
Alle som er innom bloggen min!!
Dere fortjener en award alle sammen, fordi dere gir meg så mye inspirasjon og glede.
Og hvordan skal jeg velge ut 12 blogger fremfor 12 andre?
Syns det blir vanskelig, så derfor:
Denne er til DEG !
Quiltehilsen fra LeKa

søndag 19. juli 2009

Unni's quilt

Til min gode venninde Unni skulle jeg sy en quilt i 40 år's gave. Jeg syns hun fortjente en god varm quilt som skulle være spesiellt for henne. Unni har altid hatt grønn som favoritt farve, og hun elsker å jobbe i hagen. Det måtte bli noe i grønn og med blomster på. Med friskt mot gikk jeg i gang å sy, og teppet skulle bli ferdig til 02. august. Selvfølgelig rakk jeg ikke fristen, og siden har tiden bare gått. For ett par dager siden bestemte jeg meg for at dama skulle ikke bli 43 år uten quilten sin - og kjekt nevte jeg dette i en sms. Fikk raskt svar: Dumma, jeg blir 44. . . . . så der gikk den fristen også i vasken. Men hun skal søren meg ikke blir 44 uten. . . . .tror jeg. . . . .
Quiltehilsen LeKa :o))

PS: Joda, jeg syr på Unni's Quit.

lørdag 18. juli 2009

Ny bok fra Pice O'Cake Designs

Jeg har glemt å vise dere hva som også kom i postkassen på torsdagen - Den nyeste boka til mine favoritt designere fra Pice O' Cake - Linda og Becky har igjen kommet ut med en fantastisk fin bok.Vil du se mere av innhoildet i denne boka gå inn på siden til Pice O'Cake. Jeg lover at dette er snop! Quiltehilsen LeKa

Autumn House

To dager uten å slå på pc'n og nå har det skjedd så mye spennende i blogg-land, at jeg må vist bruke litt tid på å se hva dere har gjort siden sist :o)
På torsdag hadde jeg sydag med to glade sydamer på besøk. Jeg skulle egentlig sydd på Buggy Weels, men så kom denne i posten og da var det bare å snu seg rundt med needle turn :o) Slik ser de to øverste rekkene ut. Nå gleder jeg meg veldig mye til å få neste blokk.
Siste blokken var veldig morsom å sy, jeg elsker hus og har en aldri så liten forrkjærlighet for fuglehus.
Ønsker dere alle en riktig fin lørdag !
Quiltehilsen LeKa

onsdag 15. juli 2009

Fingerbøll

Vet ikke om det er vanlig med elg på fingerbøll, men jeg syntes nå det var litt kult. Har en elgku med kalv som holdt til, i ett lite skogholdt, 20 meter fra huset. Det var morro å følge med på disse to ! Håper Elgkua kommer tilbake til vinteren, igjen. Når jeg kom over disse fra Hønefoss, med elg på, ja da måtte jeg jo kjøpe noen. Vet aldri når de kan komme til nytte :o) I morgen går det ett fingerbøll til Lier, og ett til Tasmania.
Ha en riktig fin kveld :o)
Quiltehilsen LeKa

tirsdag 14. juli 2009

Godterier i postkassa

I dag fant jeg godterier i postkassa mi. Og det er mitt nye prosjekt, det er en bok som heter - When the Cold Wind Blows. I tillegg til mange fine mønster, inneholder boken mønster Winter Garden og Love Letters. Mønsterene til disse to er det samme. Winter Garden er den grønne varianten nederst på boken, og Love Letters er den blå øverst. Som du ser av stoffene, skal jeg sy Love Letters :o)

Og den søte broderte duken har faktisk jeg brodert - men, det var før jeg oppdaget quilting.
Ha det fint til neste gang!
Quiltehilsen fra LeKa

mandag 13. juli 2009

Små brikker.

I dag har jeg sydd ett par små brikker. Firkanstene er skåret på 3x3 inch - syns det er er fin størrelse å jobbe med :o)


Ha en fin uke :o)
Quiltehilsen fra LeKa

søndag 12. juli 2009

Liten pung og nytt stoff

I dag måtte jeg bare sy meg en liten pung til å ha parkeringspenger i. Å ha penger slengende rundt i bilen er irriterende, men så mangler jeg som oftest parkerings penger også. Nå skal det bli slutt på det :o)Dette stoffet måtte jeg bare ha - joda, jeg har en plan. Er det ikke nydelig ? Stoffet ble kjøpt hos Lappelåven. Den lille pungen til småpengene ble sydd av stoffprøver som jeg fikk med :o)

Kjøpte for en tid tilbake røde/hvite/blomstrette stoffer hos Kathrines og dette er tenkt som kant til disse.
Quiltehilsen LeKa :o)

lørdag 11. juli 2009

Ferdig med blokk 5

Endelig er blokk 5 ferdig. Denne blokken fikk desverre en vanskelig start. Jeg klarte å skjære alle bakgrunn stoffen feil. Skar etter målene til ferdig sydd blokk, og når jeg skulle sy bitene sammen - ja, da passet ingen ting..... Heldigvis var de både søte og hjelpsom hos Quiltefryd i Tønsberg. Teppet vokser for hver måned.
Det er synd at bildene ikke helt klarer å vise hvor vakre disse stoffene egentlig er.
Jeg ønsker dere en riktig fin og kreativ helg!
Quiltehilsen LeKa :o)

torsdag 9. juli 2009

Noen nye stoff

Iced Mocha fra Buggy Barn er et "must to have" og her er de som kom i posten i dag. De er utrolig nydelige og helt fortjent siden jeg gjorde det meget bra på eksamen :o) Her er katten min Puselusken, snuggler på sofaryggen med en egen-designet miniatyr som matte.
Ha det fint til neste gang !
Quiltehilsen fra LeKa :o)

Giveaway - hos Barb

Det er en flott Giveaway hos Barb - Christmas in June.
Og hvem kunne ikke tenke seg disse skattene ?
Stikk over til Barb og legg igjen en liten kommentar, så er du i hverfall med på trekningen - det har i hverfall jeg gjort :o)
Quiltehilsen LeKa

Stichery

I går kveld fikk jeg ferdig månedens motiv fra Gail Pan Design, A Christmas Wish Bom (link nede på venstre side). Nå er det bare to motiv som mangler til denne er ferdig. Det er herlig med sånne små motiv som man blir fort ferdig med........ Også er de litt søte. Det er ikke lett å fange regn, med kamera - jeg satt ute på veranda'en og så på regnet, gradestokken viste 20 C. Fin temperatur og regnet gjør godt.
Jeg kunne godt ønsket meg sommer igjen til helgen :o)
Quiltehilsen LeKa :o))

onsdag 8. juli 2009

En herlig sydag

I går fikk jeg gjort utrolig mye - alle delene til blokk 5 i Autumn House er ferdig og nederste del av blokken er ferdig sydd. Applikasjon til Shabby Roses Bom er ferdig, nå er det bare stiching igjen :o)
Hmmm .... med noen mistenkelige sjokolade flekker . . . . tatt på fersken LOL

Quiltehilsen fra LeKa :o)

tirsdag 7. juli 2009

To Chrispy ;o)

Dear Chrispy, a "sydag" is a sewing day with good friends and good food :o)
This is my friend Helga, sewing makeup-pouch(?).


This is my good friend Gunn making "Uggs" (slippers?) for indoor use :o). They are made of sheepskin and decorated with traditional print.
We are having a good time together sewing, eating, laughing, talking....
Quiltehilsen fra LeKa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...