I would be proud if my crafts should become your sourse of inspiration some time - I would also appreciate if you link
back to my blog as your source of inspiration :o) Thanks LeKa

søndag 21. juni 2009

Vask av Quilt - trenger gode råd.

Jeg har en quilt som ble vasket i vaskemaskin på 40 grader, og den kom ut av vaskemaskinen og så ut som om det var brukt krympestoff. Teppet er vasket flere ganger tidligere, og da har det gått bra. Jeg forstår ikke hvorfor det ble som det ble - eneste jeg vet er at jeg brukte vaskepulver i stede for Milo. Bilde du ser her er ett av de får områdene som jeg klarte å strekke ut. Hvordan vasker du quilten din ??? Jeg har brukt ullvatt i teppet, men som jeg nevnte er teppet vasket flere ganger tidligere. Fortell meg gjerne hvordan du vasker quiltene dine, jeg trenger noen gode råd :o)
Ønsker dere fortsatt en fin søndag!
Quiltehilsen fra LeKa

9 kommentarer:

Lindas Hus.. sa...

Hei1!har ingen gode råd,så utgjort når slike ting skjer.Nydelige farger.
Takk for adward.
Ha fin sømdag!Linda :))

Heidi sa...

Så synd!! Dessverre har jeg ingen gode råd ang vasking. Det var en nydelig quilt i delikate farger, så håper du får ordnet den på et vis. Må innrømme at jeg kanskje hadde håndvasket quilter, men har ikke erfaring...
Bamseawarden går sin vandring rundt i Blogglandia, og jeg har fått den tre ganger, og har sendt den til deg. Ser at du alt har fått den. Du får velge om du sender videre. Men ta med deg ønsket om en deilig søndag! Takk for koselig melding jeg har fått fra deg! Klem fra Heidi :)

Kari sa...

Har ingen spesielle gode råd å komme med. Vasker selv lappetepper i maskin på 40grader og har de i tørketrommel etterpå til de er tørr. Har ikke krympet men de ser jo antikke ut fordi de ikke blir helt glatte som da de er nye. Jeg bruker stort sett bare bomullsvatt i mine tepper.

Flittige hender sa...

Hei!
Så trist. Jeg har ingen erfaring og derfor ingen råd heller. Men jeg synes det var synd at du fikk ødelagt teppe ditt. Et lekkert teppe.
Klem

Karen sa...

Oh how pretty! I like the blues and creams.

Merete sa...

Så synd, har dessverre ingen gode råd, bruker selv bare Milo og spesielt der hvor jeg har ullvatt.

sjoko sa...

Jeg føler virkelig med deg - det er ergerligt til tusinn. Jeg har også vasket i maskinen med ullvatt - og vaskepulver - det gikk faktisk bra. Jeg vasket på 30 grader.....

Kort og Søm sa...

Uff da..ull må ikke vaskes med vanlig vaskepulver, det går sjeldent bra.
Jeg har et råd du kan prøve, vask en gang til med milo på finvask/ullvask, prøv så å strekk det en gang til! Kan være at du får strukket det litt til...
Jeg glemte meg en gang selv, og vasket ett teppe som er foret med Tilda ullfleece på 40 grader, det krympet, men en vask til på finvask/ullvask, og så en god strekk så det mye bedre ut!
Hilsen Fredrikke :o)

BITTE`S LAPPER sa...

Så ergelig...Har vært uheldig med vask av ullgensere. Da har jeg skyllt de i vann m skyllemiddel og strekt de etterpå.Det har virket, kanskje det kan hjelpe deg???
Hilsen Bitte

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...